Naprapatbehandling, hur går det till?

Vi gör en ortopedisk/neurologisk undersökning och tittar på funktionen hos nervsystem, muskler och leder (tar reda på orsaken till besvären.) Efter ställd diagnos behandlar vi med målsättning att lindra smärtan så snabbt som möjligt.

Behandlingen innefattar massage, stretching, mobilisering alt.manipulation (metoder för att återskapa funktion och rörlighet i ryggrad och leder). Ofta används laser, akupunktur och elektroterapi för att reducera smärta.

Vilka söker vård? Patienter i alla åldrar och med olika besvär förekommer. Vi behandlar såväl arbets-, som idrottsskador, återställer rörelseförmågan, lindrar smärtan och förkortar sjukskrivningstiden. De flesta patienterna känner sig bättre redan efter en första behandling.  Behandlingen gör oftast inte ont och antalet behandlingar varierar med skadan. 

Vi förklarar varför man får ont och följer upp behandlingen med individuellt träningsprogram, och ger råd som förebygger besvär.

Behandingen anpassas i samråd med, och efter patientens behov.

  Legitimerad Naprapat innebär att man genomgått godkänd utbildning på Naprapat Högskolan och fullföljt sin praktik. Socialstyrelsen utfärdar legitimationen och utövar kontroll av verksamheten. Vi naprapater är ett komplement till den traditionella vården.